Digital närvarolista
Publicerat 2020-10-20

Events & arrangemang

Invigning av den nya studion i Hamnmagasinet

Det professionella möter folkbildningen i stor musiksatsning

Under hösten kickar en av årets roligaste musiksatsningar för ungdomar igång på Hamnmagasinet ungdomens hus i Umeå. Tillsammans med det lokala producentteamet MÄJEB skapar vi goda förutsättningar för en mötesplats där det professionella möter folkbildningen.

Workshops, clinics, låtskrivarskolor, lägerverksamhet och en rejäl dos av mentorskap är stommen för verksamheten. ”Det här är ett perfekt exempel på hur bra det kan bli när vi slår samman våra resurser och gör saker gemensamt istället för att arrangera i egen regi. Vi tror att studion kommer bli välbesökt och med hamnmagasinets scener, replokaler och samverkan med erfarna producenter som mentorer har vi hittat den sista pusselbiten för att binda ihop hela huset.” säger Armita Ghazinezam som är verksamhetsutvecklare Vuxenskolan Umeå

HamnmagasinetDet lokala producentteamet MÄJEB har medlemmar som jobbat med artister som Adam Tensta, Say Lou Lou, Jeff bhasker, Roxette, Sofia Jannok mfl.

MÄJEB beskriver sig själva som mångsidiga då de jobbar genreöverskridande med sina produktioner och samarbeten. Stor vikt läggs på att skapa en bra stämning och jobba metodiskt med artisterna som dom samarbetar med.

”Att äntligen få slå upp dörrarna för vår studio för alla de ungdomar som sprudlar av kreativitet känns fantastiskt kul. En studio med fokus på digitalt skapande ligger helt rätt i tiden och vår vision tillsammans med Vuxenskolan är att göra ungdomar delaktiga redan från start. Vare sig de vill producera hiphop, elektroniskt eller spela in podcast så är studion redo att användas och utvecklas på flera sätt.” säger Leo Lundgren som är Fritidsledare på Hamnmagasinet, Ungdomens Hus.

Trots att satsningen startar mitt i en rådande pandemi har samtliga aktörer vidtagit åtgärder för att skapa en så trygg mötesplats som möjligt utifrån folkhälsomyndighetens rekommendationer. Storlek på grupper och lokal har anpassats för att möjliggöra verksamheten.

Shares 0