Digital närvarolista
Publicerat 2020-10-22

Kurser & workshops

Gratis musikproduktionskurs i Studio Möllan – på distans

Studieförbundet Vuxenskolan har den stora glädjen att ge dig som är musiker en Gratis fördjupningskurs i musikproduktion med den lysande och alldeles unika musikproducenten och ljudteknikern Emil Isaksson från Studio Möllan, Malmö.
Kursen sker på distans digitalt via Zoom.

FÖR MER INFO OCH ANMÄLAN:
https://www.sv.se/avdelningar/sv-malmo/kurser/musikproduktion-for-musiker-med-emil-isaksson-studio-mollan-279101/

FÖR VEM?
Detta är en yrkesinriktad kurs för musiker över 18 år som vill fortbilda sig med syfte att öka sina chanser att kunna verka som musiker till följd av Covid-19 pandemin.

DATUM OCH TID
Kursen består av 10 träffar utspritt på 5 veckor med start 9 nov. Deltagarna träffas måndagar och onsdagar 16-19. Om du vill gå kursen men föredrar andra tider, kontakta oss så kanske vi har möjlighet att ändra tiden.

MÅL OCH INNEHÅLL
Målet med kursen är att du ska fördjupa dina kunskaper om musikproduktion; inspelning, arrangering och mixning, med utgångspunkt från en klassisk pop/rock ensemble. Efter kursens slut kommer du lär dig arbeta kreativt och självständigt med dator och ljudkort. Antingen med egen musik eller mot kunder som betald musiker/arrangör. I slutet av kursen kommer du ha spelat in, arrangerat och mixat en pop-/rocklåt med handledning av den erfarna Emil Isaksson från Studio Möllan och de andra kursdeltagarna.

FÖRKUNSKAPER OCH UTRUSTNING
Du behöver:
– Dator
– Ljudkort med mikrofon
– Midiklaviatur
– Mjukvara för inspelning och mixning, t.ex. Pro tools, Logic, Reaper, Garageband, Ableton, Cubase
Du behöver känna till grundläggande funktioner om ditt inspelningsprogram, t.ex. hur man spelar in ljud med ett ljudkort och mikrofon samt ett mjukvaruinstrument, t.ex. ett midiklaviatur. Detta för att vi ska kunna fokusera på det musikaliska istället för det tekniska.

KURSLEDARE
Emil Isaksson är musikproducent och ljudtekniker bosatt i Malmö. Sedan 13 år tillbaka äger och driver han StudioMöllan, Malmös mest själfyllda och klassiska studio för indieakter. Emil studerade musikproduktion vid Växjö universitet (nuvarande Linné Universitetet) och ägnar sin fritid åt DIY elektronik samt bygger och modifierar studioutrustning.
För mer information om Studio Möllan, se www.studiomollan.com

ÖVRIG INFORMATION
Om du vill gå kursen men bara kan kvällstid – kontakta Sanna så kanske vi kan byta tid på kursen.
För frågor om förkunskaper och utrustning, kontakta Sanna Martin, verksamhetsutvecklare inom musik på Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö.
sanna.martin@sv.se
070-726 14 93

Shares 0