Digital närvarolista
Publicerat 2018-09-20

Events & arrangemang

Final i Unity Talang 2018 på Hamnmagasinet i Umeå

Lördag den 22 september är det dags för final i den allra första upplagan av musiktävlingen Unity Talang 2018. Den kommer vara på Hamnmagasinet i Umeå där 5 akter kommer tävla om att vinna bl.a 2000 kronor och studiotid.

 

Unity Talang 2018 är en talangtävling i Urban musik för ungdomar mellan 14-19 år. Den går under Studieförbundet Vuxenskolans Unitysatsning och har till mål att inspirerar ungdomar som håller på med urban musik och skapa en plattform för dem att fortsätta utveckla sitt skapande från.

I en deltävling som hölls den 5 maj på Klossen Ålidhem där 12 stycken fick sjunga och rappa inför en jury. Av dem valde juryn ut 5 akter som gick till final. Den finalen kommer alltså äga rum lördagen den 22 september mellan kl 19:00 och 21:00 då de fem akterna åter får ställa sig på scen. De fem akterna heter Maya Norberg Swärd, William Lysatchov Forsell, Maya & Mimi Arctaedius, Delicia Mutoni och Alva Forss. Deras stilar varierar mellan Soul och R&B till hiphop och rap. Varje deltagare har max 5 min på sig på scen inför en publik och en jury som består av Mona Roukachi, Mike Gärding och Armita Ghazinezam. När alla deltagare har gjort sina framträdanden kommer juryn att välja ut 3 finalister som vinner presentkort. Vinnaren får 2000 kronor, studiotid, presentkort och äran att kalla sig för vinnare av det allra första Unity Talang.

Tävlingen görs av Studieförbundet Vuxenskolan i samarbete med Norrlandsoperan och Musikanten. Gensvaret från publik och deltagare har varit positivt och arrangörerna Sara och Armita jobbar nu för att tävlingen ska kunna genomföras fler gånger. att den ska kunna göras fler gånger. ”Vi hoppas att Unity Talang ska bli ett återkommande event i Umeå. En del av tanken är ju att den ska kunna främja den urbana musiken i Umeå och bidra till att skapa en fast urban musikscen och bästa sättet att göra det är ju självklart genom att fortsätta inspirera unga till att skapa.”
Kontakt:

Sara Stenman
073 8040019
sarastenman91@hotmail.com

Armita Ghazinezam
076 8096361
armita.ghazinezam@sv.se

 

Unity talang final affisch