Digital närvarolista
Publicerat 2020-02-06

Nyhet

Banden för House of Metal 2020 klara!

Nu är det klart vilka artister som vi skickar till House of Metal i år. Först av allt: tack till alla ni som anmälde ert intresse! Det var precis som vanligt väldigt svårt att välja ut endast tre stycken av alla fantastiska band.

Grattis Dead Sleep, Siberian och Suffer Yourself!

////////////

DEAD SLEEP (Malmö)
Dead Sleep härstammar från Malmö och har funnits sedan 2016. De har sedan dess smidit deras speciella sound mellan den kaotiska aggressionen av hardcore-punk och metallens bombastiska sound. Deras ljud plockar det bästa från både gammalt och nytt, med en stark ådra av åttiotalets thrash metal samtidigt som den injiceras med en modern känsla.

////////////

SIBERIAN (Linköping)
Siberian är ett Heavy Metal-band från Linköping vars influenser dras från Sludge och Post Metal-scenen. Kompromisslösa väggar av ljud möter melodi och melankoli. Post Metal-inspirerat experimenterande med sitar, flöjter och säckpipa. Det går även att finna små spår av atmosfärisk svartmetall som kolliderar med Hardcore-Sludge.

////////////

Suffer Yourself (Sverige)
Suffer Yourself kommer från den mörkare sidan med sin kvalfulla old school Death-Doom. Musiken, långsam och svartare än natten, ibland uppbruten av ostoppbara blastbeats, är designad att försätta lyssnaren i ett spektrum av dystra känslor och existentiella funderingar. Bandet, med medlemmar från Ukraina och Sverige, har släppt två fullängdsskivor till dags dato. Suffer Yourself har genom åren delat scen som många av de största banden i genren.
Fans av bl a Evoken, Esoteric, Spectral Voice och Disembowelment kommer att känna igen sig och Suffer Yourself vill dela tomrummets djup med er som besöker House Of Metal.

 

Shares 0