Digital närvarolista

Rebel Girls – för fler tjejer och/eller transpersoner i musiklivet

Rebel Girls är en musiksatsning som drivs av SV. Syftet med satsningen är att öka andelen tjejer och transpersoner* i replokaler och på musikscener.

Vi erbjuder därför pop/hiphop/rockkollon, läger, arrangemang och workshops i alltifrån låtskrivande till studioteknik. Du behöver inga förkunskaper eller egna instrument – vi ordnar just det ni behöver för ert musikskapande – t.ex. material och utrustning.

Ibland gör vi också satsningar som får andra namn än Rebel Girls för att fokusera på någon särskild genre eller i ett specifikt samarbete, men målet är alltid detsamma: att det ska finnas lika mycket plats på vår musikscen för alla oavsett kön!

Vi gillar

Rättviseförmedlingen

50/50-nätverket

Make Equal

Vi är medlemmar i nätverket 50/50 och arbetar för en jämställd musikscen. Flertalet av våra medarbetare är även utbildade inom Make Equal och vi följer deras metod jämlikhetseffekten i vårt arbete med inkludering.

Hos oss är alla musikstilar och människor välkomna – vi hävdar alla människors lika värde och rättigheter.

* Med begreppet transperson syftar vi även till dig som definierar dig som intergender, icke-binär, genderqueer, eller som inte vill definiera dig som något alls.