Digital närvarolista
Publicerat 2021-09-23

Kurser & workshops

Kostnadsfri kurs i musikproduktion för musiker

Under 2021 har riksdagen beslutat att ge studieförbunden medel för att erbjuda digital kompetensutveckling för vuxna som har förlorat/riskerar förlora jobb p.g.a. Coronapandemin. Vi har därför den stora glädjen att ge dig som är musiker en Gratis fördjupningskurs i musikproduktion med musikproducenten och pedagogen Olivia Lundberg. Kursen sker på distans digitalt via Zoom.

Anmäl dig här!

MÅLGRUPP
Detta är en yrkesinriktad kurs för musiker över 18 år som vill fortbilda sig med syfte att öka sina chanser att kunna verka som musiker till följd av Covid-19 pandemin.

MÅL OCH INNEHÅLL
Kursen består av 10 träffar utspritt på 5 veckor. Målet med kursen är att du ska fördjupa dina kunskaper om musikproduktion; inspelning, arrangering och mixning, med utgångspunkt från en klassisk pop/rock ensemble. Efter kursens slut kommer du:

– Kunna olika metoder och sound för inspelning av trummor, bas, gitarr, klaviatur och röst
– Kunna arrangera och redigera vanliga element i en pop-/rocklåt
– Kunna grunderna i mixning av en pop-/rocklåt
– Ha spelat in, arrangerat och mixat en pop-/rocklåt.
– Ha fått individuella pass med kursledaren där du har möjlighet att djupdyka i egna projekt och frågor
– Kunna arbeta kreativt och självständigt med dator och ljudkort. Antingen med egen musik, eller göra professionella inspelningar som frilansande musiker.

FÖRKUNSKAPER OCH UTRUSTNING
Du behöver:
– Dator
– Ljudkort med mikrofon (Fördel om du har tillgång till två mikrofoner)
– Midiklaviatur
– Mjukvara för inspelning och mixning, t.ex. Pro tools, Logic, Reaper, Garageband, Ableton, Cubase. Digitala gratis-program går också bra, t.ex. Bandlab, Protools first.
-Zoom-appen till datorn du har musikprogrammet på.

Du behöver känna till grundläggande funktioner om ditt inspelningsprogram, t.ex. hur man spelar in ljud med ett ljudkort och mikrofon samt ett mjukvaruinstrument via midiklaviatur. Detta för att vi ska kunna fokusera på det musikaliska istället för det tekniska.
För frågor om förkunskaper och utrustning, kontakta Sanna Martin, sanna.martin@sv.se
Sanna jobbar som verksamhetsutvecklare inom musik på Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö.

KURSLEDARE
Olivia Lundberg är musikproducent och låtskrivare bosatt i Örebro. Projekten Olivia gör är oftast pop-influerade och låtarna kan vara allt från organisk indie till elektronisk pop. Utöver sina frilansuppdrag arbetar Olivia även som musikproduktion/songwriting-lärare på folkhögskola, samt håller digitala kurser i musikproduktion. Olivia studerade musikproduktion vid Örebro Universitet och ägnar sin resterande tid åt sitt eget indiepop-projekt ‘’Mary Mi’’. För mer information: maila olivia@marymiofficial.com eller besök hemsidan på www.marymiofficial.com

ÖVRIG INFORMATION
Max antal deltagare: 15
När du anmält dig förbinder du dig att gå kursen såvida du inte avanmäler dig senast en vecka innan kursstart.
Har du frågor om kursen, hör av dig till Sanna
sanna.martin@sv.se
070-726 14 93

 

Anmäl dig här!

Shares 0