Digital närvarolista

Gratis digital distribution

Nå ut med er musik gratis via Spotify, iTunes, Tidal med flera.

Digital distribution av er musik via SV

Ni som har studiecirkel hos SV får gratis digital distribution i ett år via tjänster som t.ex. Spotify, iTunes och Deezer tack vare vårt samarbete med Record Union. Ni får distribution via en rabattkod som ni använder på Record Unions hemsida när ni laddar upp er musik.

Ni får ett års gratis digital distribution av oss. Efter ett år har gått så förnyas er distribution automatiskt och då bekostar ni själva avgiften. Avgiften för ännu ett år dras då från ert angivna bankkonto automatiskt (se priser på Record Unions hemsida). Om ni inte vill att detta ska ske så måste ni avsluta er prenumeration innan ett år har gått.

Fyll i formuläret så får ni er rabattkod via e-post eller er kontakt på SV. Det kan ta mellan 1-3 dagar men oftast inom några timmar. Ni kan även prata direkt med er kontakt på SV i stället för att fylla i formuläret.

Om ni inte redan har studiecirkel hos SV så kan ni maila hej@thetube.se för att komma igång eller kontakta ert lokala SV-kontor. Att starta studiecirkel är enkelt och kostar ingenting.

Hur fungerar Record Union?

När ni väl har skapat ett konto på www.recordunion.com så klicka er vidare till ”Publish Music” för att börja processen.
Här kommer ni att gå igenom ett antal steg som bland annat innebär att ladda upp själva musiken, lägga till information om artist/band och låtar, välja distributionsplattformar och välja releasedatum.
Hela processen är väldigt enkel – följ bara anvisningarna så kommer det flyta på bra!

Rättigheter och upphovsskydd

Vid samarbete med Record Union behåller ni som upphovsmän alla era rättigheter till er musik. Dessutom har ni all rätt och möjlighet att när som helst ta bort er musik om ni så önskar.

När kommer musiken publiceras?

Lansering utan specifikt release-datum:
3-7 dagar: iTunes, Spotify, Deezer, Amazon
1-2 veckor: Tidal, Rdio, Nokia OVI, Beatport, Simfy, Rdio, 7Digital, CDON, 24/7 Portals
3-4 veckor: Rhapsody, eMusic, Vidzone Portals

Lansering med specifikt release-datum:
Förutsatt att ni har en rimlig tidsplan från det att ni registrerar er musik till det önskade releasedatumet, så kommer er musik att släppas i tid.

Record Union rekommenderar dock minst 4 veckor för att vara på den säkra sidan.

Vad kan man tjäna?

Varje digital aktör som Record Union distribuerar till kommer att ta en provisionskostnad för varje såld enhet eller streamad låt – det kommer motsvara cirka 30-40 % av försäljningspriset. Hur mycket ni som upphovsmän sedan kommer att tjäna beror på vilket sorts avtal ni väljer.

Det som erbjuds gratis från Studieförbundet Vuxenskolan innebär att ni kommer få 85 % av era royalties efter det att distributörerna har fått sin utbetalning. Däremot om ni har på känn att ni sitter på en potentiell hit så kan ni uppgradera er utbetalning till 92.5 % genom att betala en extra avgift på $20 per år till Record Union.

Försäljningsrapporter & Statistik

Ni kommer att få er första försäljningsrapport efter ungefär tre månader från det att er musik har blivit tillgänglig. Vänteperioden beror på att rapporterna kommer vid olika tillfällen från respektive distributör och Record Union behöver tid för att sammanställa rapporterna innan de levereras i sin helhet till respektive upphovsman.

Dessutom får ni som användare tillgång till Spotify Trends – ett verktyg där ni enkelt kan följa utvecklingen av streams och uppmärksamhet hos Spotify.

Övrig hjälp och frågor

Om det dyker upp frågor eller problem så kan ni enkelt komma i kontakt med Record Union. Det finns även en massa information och tips på hemsidan.
Använd er av nedanstående länkar så får ni all hjälp ni behöver:

Mail: support@recordunion.com

http://recordunion.com

http://helpdesk.recordunion.com

https://www.recordunion.com/Content/Terms%20_Conditions.pdf