Digital närvarolista
Publicerat 2021-09-23

Kurser & workshops

Att frilansa som musiker – en kurs för dig som vill etablera dig i musikbranschen

Välkommen på en digital kurs för dig som är musiker och vill lära dig mer om hur du kan leva på din musik!

 

Välj mellan två starttider och anmäl dig här:

Start 4 nov

Start 11 nov

FÖR VEM?
Detta är en yrkesinriktad kurs på distans för musiker över 18 år som vill fortbilda sig med syfte att öka sina chanser att kunna verka som musiker på arbetsmarknaden till följd av Covid-19 pandemin.

DATUM OCH TID?
Kursen består av 10 träffar utspritt på 4 veckor. . Deltagarna träffas mån, tis och tor kl 14.00-17.00.

MÅL OCH INNEHÅLL?
Kursen är indelad i tre delar.
Del 1: Vad vill jag göra?
I kursen första del svarar vi på frågorna: Vad gör jag? Vad är jag bra på? Vart vill jag? Vi går igenom kreativa processer och pratar om marknadsföring i olika kanaler.

Del 2: Hur ska jag göra det?
I kursens andra del pratar vi om projektidéer, att spela live och att spela in, samarbeten och arbetsmiljö samt hur frilansarens dagar kan struktureras för att få saker gjorda

Del 3: Hur tjänar jag pengar?
I kursens tredje del lär vi oss om olika verksamhetsformer för frilansmusiker, vilka intäktskällor finns som musiker? Hur tar jag rätt betalt? Hur fungerar upphovsrätten?

Kursen består av föreläsningar, eget arbete och samtal i mindre och större grupper. Inga hemuppgifter utöver kurstid. Under kursen strävar vi efter att skapa ett tryggt klimat där vi kan dela erfarenheter och hjälpa varandra med idéer och uppmuntran.

Denna kurs ingår i statens satsning på arbetsmarknadsnära insatser på distans (AMNI) och målet med kursen är att du ska öka dina chanser att delta på arbetsmarknaden.

FÖRKUNSKAPER OCH UTRUSTNING?
Inga förkunskaper krävs utöver en vilja att jobba inom musikbranschen.
Kursen genomförs på Zoom. Du behöver en enhet med kamera + internetuppkoppling. Vi vill gärna att alla deltar med video eftersom det stärker delaktigheten och kontakten mellan deltagare och kursledare.

KURSLEDARE
Mer info kommer snart.

ÖVRIG INFORMATION
Har du frågor gällande kursen, kontakta Sanna Martin, sanna.martin@sv.se eller Annika Törnqvist, annika.tornqvist@sv.se.

Shares 0